14:02 / 08.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Horvat odgovorio Bandiću

-

-

Foto: - / -

Novinarima je poručio da ga točno citiraju, a ne da improviziraju.
Ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat poručio je da će građani Zagreba odlučiti je li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kriv za loš rezultat HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima. Novinarima je poručio da ga točno citiraju, a ne da improviziraju.

- Bandić: Neka ministar Horvat pomete najprije ispred svog dvorišta 

Horvat, koji je prije dva dana rekao da bi Bandića možda u idućem mandatu na čelu Zagreba trebao zamijeniti netko mlađi, s drugačijim promišljanjem razvoja grada, danas se nije želio izjasniti ima li za Bandića još uvijek mjesta u koaliciji, kazavši tek da će to na lokalnim izborima reći građani Zagreba.

Za izjavu Bandića koji mu je u utorak nakon njegove prozivke odgovorio da pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu, Horvat je rekao da se istog trenutka, kad je postao ministar gospodarstva, uhvatio u koštac sa svime što je trebalo mesti i pomesti. Horvat je u srijedu nakon užeg kabineta Vlade rekao da ničime nije ugrožena stabilnost koalicije u Vladi pa ni rezultatom Grabar Kitarović.

Upitan kakvu su pouku izvukli, rekao je novinarima da će to čuti kad za to dođe vrijeme. Na jučerašnjem Predsjedništvu, kaže, nije imao potrebu bilo što komentirati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!