06:34 / 09.03.2020.

Autor: D.M./HRT

Horvatinčić mora u zatvor, moli odgodu

-

-

Foto: - / -

Horvatinčić je sucu predao zdravstvenu dokumentaciju, a procjenu je li sposoban za izvršenje kazne obavit će zatvorska bolnica.
Tomislav Horvatinčić do 30. ožujka treba se javiti na izvršenje zatvorske kazne u Remetinec, odlučio je sudac izvršenja Županijskog suda u Zagrebu. Odvjetnik Velimir Došen najavio je da će najkasnije do četvrtka predati molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne za Horvatinčića - zbog teško narušenog zdravlja. Horvatinčić je sucu predao zdravstvenu dokumentaciju, a procjenu je li sposoban za izvršenje kazne obavit će zatvorska bolnica.- Tri sam puta operiran (...) zbog karcinoma želuca, a prebolio sam i rak kostiju 1990.. Još jednom izražavam sućut obitelji zbog tragičnog događaja. Sinu i kćeri stradalih uplaćeno je ukupno 400 tisuća eura, a nakon što uplatio prvih 100 tisuća, sin stradalih potpisao je izjavu da se neće žaliti na presudu, ako bude i oslobađajuća, izjavio je Tomislav Horvatinčić.Poziv na izdržavanje kazne Horvatinčiću još nije uručen jer je bio na operaciji u Njemačkoj. Osuđen je zbog izazivanja teške pomorske nesreće u kojoj su poginuli Francesco i Marinelda Patella Salpietro. Na kaznu zatvora od 4 godine i 10 mjeseci u ožujku 2019. pravomoćno ga je osudio Općinski sud u Šibeniku.

Horvatinčiću 4 godine i 10 mjeseci zatvora i zabrana vožnje
Buzina: Ako Horvatinčić ima sinkopu, onda nema intelektualne sposobnosti
Horvatinčić: Mediji me ne vole, od mene su napravili monstruma

Protiv Horvatinčića su se prije toga vodila tri sudska postupka. Prva dva vodila je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe, koja ga je 2015. osudila na uvjetnu kaznu, a na ponovljenom suđenju 2017. oslobodila krivnje zbog navodne sinkope. Trećom presudom iz ožujka prošle godine Horvatinčić je nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora, koliko je u konačnici iznosila i pravomoćna presuda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!