09:55 / 29.01.2020.

Autor: HRT/Hina

Horvatinčić se nije pojavio na sudu

-

-

Foto: - / -

Kako je potvrdio njegov odvjetnik Velimir Došen otišao je na hitnu operaciju.
Na zagrebačkom Županijskom sudu trebao se pojaviti Tomislav Horvatinčić. Ondje mu je trebao biti uručen poziv za izdržavanje kazne od 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja teške pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici. Na tu ga je kaznu u ožujku 2019. pravomoćno osudio Općinski sud u Šibeniku.

No to se nije dogodilo jer je otišao u Njemačku na, kako je potvrdio njegov odvjetnik Velimir Došen, hitnu operaciju. Potvrđena presuda - Horvatinčić mora u zatvor
U priopćenju Hoto grupe, tvrtke Tomislava Horvatinčića, ističe se da će Horvatinčić, uslijed naglog pogoršanja zdravstvenog stanja prouzrokovanog karcinomom želuca u četvrtak biti podvrgnut hitnom operativnom zahvatu.

- Zbog njegove složenosti, a sukladno uputama liječnika, isti će biti obavljen u specijaliziranoj klinici za tumore u inozemstvu. Svu relevantnu dokumentaciju o ovome odvjetnici g. Horvatinčića predali su u sudski spis Županijskog suda u Zagrebu, uz prijedlog za odgodom izvršenja.

Horvatinčiću 4 godine i 10 mjeseci zatvora i zabrana vožnje
Buzina: Ako Horvatinčić ima sinkopu, onda nema intelektualne sposobnosti
Horvatinčić: Mediji me ne vole, od mene su napravili monstruma


Po okončanju postoperativnog oporavka i odobrenju njegovih liječnika, gospodin Tomo Horvatinčić postupiti će prema daljnjim odlukama Županijskog suda u Zagrebu vezano uz izvršenju kazne, stoji u priopćenju koje u ime Hoto grupe potpisuje Krešimir Horvatinčić.

Tomislav Horvatinčić u srijedu je trebao dobiti termin kada se treba javiti na izdržavanje zatvorske kazne za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Francesco i Marinelda Patella Salpietro, a zbog čega ga je Općinski sud u Šibeniku u prosincu pravomoćno osudio na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Protiv Horvatinčića su se prije toga vodila tri sudska postupka. Prva dva vodila je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe, koja ga je 2015. osudila na uvjetnu kaznu, a na ponovljenom suđenju 2017. oslobodila krivnje zbog navodne sinkope. Trećom presudom iz ožujka prošle godine Horvatinčić je nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora, koliko je u konačnici iznosila i pravomoćna presuda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!