12:13 / 23.09.2020.

Autor: Marija Matoš/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Hotko: Varga rekao da će izvući Mamića od progona

-

-

Foto: - / -

USKOK, među ostalim, tereti bivšeg policijskog informatičara Franju Vargu da je izrađivao lažnu korespondenciju kojom se pokušalo diskreditirati bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.
Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje za aferu "SMS". Na klupi za svjedoke našao se danas i Bruno Hotko, koji je potvrdio da je bio veza između Franje Varge i Zdravka Mamića.

Hotko je posvjedočio kako mu je Varga rekao da će izvući Mamića od kaznenog progona te da je Vargi, po nalogu Mamića, donosio robu plaćenu novcem Dinama. Zauzvrat je, tvrdi, dva puta Zdravku Mamiću odnio USB, njemu nepoznatog sadržaja. 

- U Belišće, da odem u Belišće i odnesem njemu ili novce ili neke stvari i ako ima da uzmem stick. Bilo je tu svašta, mobiteli, televizije, sprave za vježbanje, jacuzzi, auti, novci, svašta, svjedočio je Bruno Hotko.Varga je njegov iskaz proglasio lažnim. U svom svjedočenju teretio je Vargu i njegov bivši poslodavac, osječki poduzetnik Ivica Rebrina. Na njegovu izjavu istražiteljima u prosincu 2018. podsjetilo ga je, čitanjem iskaza, tužiteljstvo.

Tada je rekao: "Sjećam se da mi je u jednom razgovoru rekao da ima neke poruke Martine Dalić, vezano za aferu Agrokor te da će pasti Vlada, a da će se Tomislav Karamarko vratiti na vlast".

Privedeni na suđenje

Na jučerašnju raspravu nisu se odazvali niti su se ispričali bivši načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Darinko Mikulić sa suprugom pa su na sud došli u pratnji policije, začuđeni pozivom tužiteljstva. Supruga, Anka Mikulić, na upit tužitelja tvrdi da Mamiću nije nosila nikakvu dokumentaciju ni USB-ove.

Prvooptuženi je predložio sudu da zatraži snimke nadzornih kamera iz međugorskog hotela Regina u kojemu je Mamić odsjeo nakon bijega iz Hrvatske.

Iduća su ročišta zakazana za 5. i 6. listopada. 

Podsjetimo, USKOK, među ostalim, tereti bivšeg policijskog informatičara Franju Vargu da je izrađivao lažnu korespondenciju kojom se pokušalo diskreditirati bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i to zbog dvaju pokrenutih postupaka: izvlačenja novca iz Dinama i izručenja Ivice Todorića Hrvatskoj.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!