13:40 / 20.01.2020.

Autor: T.V./HRT/Hina

Hrebak: Prostora za porezno rasterećenje ima

-

-

Foto: - / -

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak rekao je kako Vlada ne smije zaustaviti porezno rasterećenje gospodarstva, nego upravo suprotno i da za to itekako ima prostora.
Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak poručio je u ponedjeljak da će HSLS nastaviti zagovarati porezno rasterećenje gospodarstva te je lokalne čelnike pozvao na smanjivanje gradskih prireza.

- Želimo napustiti mantru da se prihodi države, gradova, županija i općina mogu puniti isključivo podizanjem poreza. Moguće je i nešto sasvim drugo, rekao je Hrebak na konferenciji za medije.

Pozvao se pritom na primjer Bjelovara, gdje je gradonačelnik. Ondje je gradski prirez u ožujku prošle godine smanjen s 12 na devet posto, a od prvog siječnja iznosi šest posto.

- Početkom 2020. godine dodatno smo smanjili gradski prirez, a u prvih 18 dana ukupni gradski prihodi su se povećali, istaknuo je Hrebak.

Najavivši da će tu praksu nastaviti ostali lokalni čelnici iz redova HSLS-a, Hrebak je pozvao sve čelnike na smanjenje lokalnih poreza, a posebno zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Ocijenio je kako Zagreb s prirezom od 18 posto "harači gospodarstvenike" pa bi Bandić trebao taj prirez smanjiti barem za tri posto.

O najavi ministra financija Zdravka Marića da u ovoj godini neće biti nastavka poreznog rasterećenja, Hrebak je kazao da bi ministri morali racionalizirati svoje resore kako bi pronašli dodatna sredstva koja će se uložiti u daljnja rasterećenja.

- Želimo uputiti jasnu poruku građanima da će s rastom gospodarstva i plaće biti veće, da sami moraju odlučiti kamo će sa svojim novcem, a mi smo tu da bismo posložili uvjete za rast gospodarstva, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!