11:25 / 14.09.2018.

Autor: I.B./HRT

Hrg: Nećemo podržati proračun bez sredstava za brzu cestu

-

-

Foto: - / -

O tome što ako spomenuta prometnica ne uđe u plan resornog ministarstva govorio je u Studiju 4 Branko Hrg saborski zastupnik HDS-a.
Hoće li se i kada graditi brza cesta od Križevaca prema Koprivnici ima li država novca za taj prometni pravac?

O tome što ako spomenuta prometnica ne uđe u plan resornog ministarstva govorio je u Studiju 4 Branko Hrg saborski zastupnik HDS-a.

Rekao je da se on 1993. zalaže osobno za izgradnju te ceste. "Uspjeli smo doći do Križevaca. Sad je na redu dionica od Križevaca prema Koprivnici, isto kao što je od Farkaševca prema Bjelovaru".

"Sada se samo intenzivira ta aktivnost. Vidimo da ova Vlada dosta radi na infrastrukturnim projektima i ne bi htjeli ostati u hladovini dok se priprema financijska omotnica za EU sredstva 2020. - 2024.", naglasio je.

"Nema to veze s izborima. U Hrvatskoj se nikad ne zna kad će biti izbori. Po mom osobnom mišljenju prije ćemo doći do ove ceste ako ne bude izbora. A ako bude opet će ona doći u prvi plan za ovo područje", rekao je.

"Mislim da će se brza cesta naći u planu za 2019. kao i u omotnici za EU sredstva. Na nama je svima da iskoristimo vrijeme pripreme i maksimalno radimo pritisak i ukazujemo na potrebu za izgradnju te ceste", smatra.

"Mi imamo svoje politike kao stranka i jasne stavove od kojih teško odstupamo. Teško da bi mogli podržati proračun u kojem ne bi bila predviđena sredstva za nastavak brze ceste od Križevaca do Koprivnice", istaknuo je Hrg. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!