14:54 / 05.07.2019.

Autor: HRT

Hrg o Kuščeviću: Premijer je stavljen u nezavidnu situaciju

-

-

Foto: - / -

Nakon slučaja „Kuščević" nastavlja se kriza u vladajućoj koaliciji i to između HDZ-a i HNS-a.
Nakon slučaja „Kuščević" nastavlja se kriza u vladajućoj koaliciji i to između HDZ-a i HNS-a.

Zanimljiva je izjava Milorada Pupovca koji je poručio kako netko treba otići iz Vlade uz nadu da to neće biti koalicijski partner.

Na pitanja o konkretnim problemima s kojima se suočava vladajuća koalicijia odgovarao je Branko Hrg, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke.
ovom prilikom, još jednom je ponovio stav oko afere koja se veže uz ministra Kuščevića.

- HDS se uopće nije određivao prema ovom pitanju i neće dok ne dođe do sastanka s premijerom koji je jedini ovlašteni predlagač ministara, isto tako ih i razrješava dužnosti, rekao je Hrg.

Smatra da su aktualne afere, uključujući i aferu "Kuščević", nanijele štetu kredibilitetu vladajuće koalicije.

- Sad je premijer stavljen u jednu vrlo nezavidnu situaciju, on u principu nema nekog velikog prostora, mora stati iza svog ministra, ako se dokaže drugačije onda će to rješavati dalje, rekao je Hrg.

Govorilo se i o mogućem scenariju rekonstrukcije Vlade ako primjerice, premijer Plenković dopustiti HNS-u da iziđe iz koalicije, s obzirom na to da ima dovoljno glasova za stabilni Sabor kao i o mogućoj smjeni ministra Kuščevića. Hrg je uvjeren da nakon budućih parlamentarnih izbora nitko neće moći sastaviti stabilnu Vladu.

- To će biti jedna šarolika skupina zastupnika, stranaka i nezavisnih lista jer to je jedna nestabilnost koja se već događa, dodao je Hrg.

Komentirao je i riječi ministra Kuščevića da neće o Vladi odlučivati stranka s 2,5 posto potpore birača, misleći na HNS.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!