10:29 / 21.02.2021.

Autor: M.Š./HRT

Hrpa oružja, eksploziva i droge pronađeno kod 42-godišnjaka

Ulov PU splitsko-dalmatinske

Ulov PU splitsko-dalmatinske

Foto: PU splitsko-dalmatinska / HRT

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje vezno uz kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, objavila je PU Splitsko-dalmatinska.

Visok stupanj operativnosti i profesionalnosti policijskih službenika na terenu doveo je do toga da su policijski službenici temeljne policije PP Trogir u petak prikupili saznanja da muškarac u kući u Segetu Donjem nezakonito posjeduje neutvrđenu količinu oružja i streljiva.

Obzirom na utvrđenu sumnju, temeljem naloga suda obavljena je pretraga tijekom koje je pronađeno:

426 grama droge amfetamin,717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge,
11 pušaka (3 automatske puške, jedna poluautomatska puška, dvije puške sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške)
10 spremnika za automatske puške
7 pištolja
5 komada optičkih ciljnika za puške,
10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva,
36 komada detonatorskih kapsila, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe
1171 komad različitog vrsta streljiva

uz više komada različitih dijelova za oružje, te u veću količinu domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici su radom na terenu i dovršetkom ovog značajnog kriminalističkog istraživanja, utjecali su na znatno smanjenje ilegalnog oružja, a koje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela. Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove policijske uprave, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!