17:05 / 13.07.2018.

Autor: HRT Komunikacije

HRT će izravno prenositi povratak Vatrenih

Foto: Davor Erceg

Foto: Davor Erceg

Foto: - / -

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak će na svom Prvom programu izravno prenositi povratak hrvatske nogometne reprezentacije kao i veliko slavlje na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.
Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak će na svom Prvom programu (HRT-HTV1) izravno prenositi povratak hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kao i veliko slavlje koje se povodom jednog od najvećih hrvatskih sportskih uspjeha priprema na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Prijenos povratka Vatrenih HRT će pratiti  kroz posebno izdanje emisije Zabivaka koje započinje u 12.15 sati na Prvom programu, a u sklopu kojeg su planirana brojna javljanja oko 20 HRT-ovih reportera raspoređenih uzduž cijele trase kojom će proći otvoreni autobus sa Vatrenima, počevši od zračne luke Franjo Tuđman i Velike Gorice pa sve do do dolaska na Trg Bana Jelačića gdje će biti organizirano središnje slavlje.

U studiju Zabivake emisiju će voditi Marko Šapit uz već poznate goste koji su tijekom proteklih mjesec dana komentirali događaje sa Svjetskog prvenstva, a na terenu reporteri će sa punktova prenositi prolazak Vatrenih kao i dojmove brojnih građana. 

Na Trgu će ceremoniju voditi Frano Ridjan i Mirko Fodor, a HRT će također imati i poseban studio iz kojeg će se javljati Viki Ivanović. Osim na Prvom programu, HRT će povratak naše reprezentacije također izravno prenositi i na svom Četvrtom programu (HRT-HTV4), a signal će ustupiti i drugim televizijama sa nacionalnom koncesijom, Novoj TV i RTL-u.

Atraktivnosti praćenja ovog iznimnog događaja pridonijet će i zračne snimke, te će za potrebe prijenosa biti angažiran helikopter sa dvije kamere i dron, kako bi slika i ton sve najzanimljivije trenutke popratili i iz ptičje perspektive. HRT će ukupno angažirati oko 300 ljudi te svu svoju raspoloživu tehniku uz  oko 30 kamera.

Javni servis popratit će ovaj događaj od samog trenutka slijetanja zrakoplova pa do završetka slavlja. 

Nastupe Vatrenih na Svjetskom prvenstvu pratili su milijuni gledatelja putem Hrvatske radiotelevizije; prvu sa Nigerijom više od 1 735 000, onu protiv Argentine više od 1,7 milijuna, protiv Islanda 1,8 milijuna da bi nakon Danske gledanost premašila brojku od dva milijuna ljudi. 

I Drugi program Hrvatskog radija (HRT-HRA2) popratit će finale Svjetskog prvenstva te doček Vatrenih u dvodnevnoj  sportsko-zabavnoj  emisiju Srce Vatreno-Neopisivo kroz javljanja reoportera, reportaže i  uključenja. Emisija započinje u nedjelju na dan utakmice a završava u ponedjeljak oko 17 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!