21:45 / 11.03.2020.

Autor: HRT

HRT doznaje: KBC Zagreb preporučuje odgodu kontrolnih pregleda

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HRT doznaje da je KBC Zagreb zaključio da bi čekaonice u polikliničko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti mogle biti mjesta prijenosa infekcije. Stoga je uputio preporuku da se provjere liste narudžbi pacijenata za kontrolne preglede i odgode.
HRT doznaje da je KBC Zagreb zaključio, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj,  da bi čekaonice u polikliničko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti mogle biti mjesta prijenosa infekcije. Stoga je uputio preporuku da se provjere liste narudžbi pacijenata za kontrolne preglede i odgode. 

Obavijest KBC-a Zagreb donosimo u cijelosti:

"Poštovani,

s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj vezano uz virus COVID-19 i nakon temeljite analize protoka pacijenata, njihove pratnje, uposlenika i studenata prije 2 tjedna uveli smo zabranu posjeta na svim radilištima KBC-a Zagreb.

Budući da je u zadnjih nekoliko dana dokazano širenje korona virusa, zaključujemo da bi čekaonice u polikliničko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti mogle biti mjesta prijenosa infekcije.

Stoga vas pozivamo da provjerite liste narudžbi pacijenata za kontrolne preglede. Sugeriramo da kontrolne preglede koji u ovom trenutku nisu neophodni odgodite za buduća vremena.

Molimo vas da u korektnom i iskrenom kontaktu s naručenim pacijentima detaljno iskomunicirate sadašnju situaciju i objasnite im da je to u njihovom interesu.

JOŠ JEDNOM NAPOMINJEMO DA SE TO ODNOSI SAMO NA PACIJENTE KOJI SU NARUČENI NA KONTROLNI PREGLED, A KOJI PO PROCJENI ORDINARIJUSA NIJE NEOPHODAN U OVOM TRENUTKU."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!