15:34 / 26.02.2019.

Autor: HRT

HRT ne tuži svoje novinare

-

-

Foto: - / -

Hrvatska radiotelevizija objavila je priopćenje u kojemu demantira izjavu Gordana Marasa (SDP) koji je u pozivu na bojkot HRT-a, izbacujući ekipu HRT-a sa SDP-ove konferencije za novinare, rekao da „HRT tuži svoje novinare za dva milijuna kuna“.
HRT najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu SDP-ova saborskog zastupnika Gordana Marasa koji je s konferencije za novinare izbacio HRT-ova novinara te snimatelja i tehničara, pritom utvrdivši netočno da "HRT tuži svoje novinare za dva milijuna kuna".

Netočne su tvrdnje da HRT tuži svoje novinare: naime, tužbe su u protekle dvije godine pokrenute protiv nakladnika zbog iznošenja neistina i povrede časti i ugleda HRT-a te protiv glavnih urednika zbog neobjavljivanja demantija - a što su, podsjećamo, dužni učiniti u skladu sa Zakonom o medijima.

Dodajmo ovom da je jučer iz središnjice SEEMO-a (South East Europe Media Organization) glavnom ravnatelju HRT-a stigla oštra osuda postupka Gordana Marasa. Smatraju to nezapamćenim političkim pritiskom na jednu javnu televiziju u EU-u.

HRT je danas uputio pismo Programskom vijeću i Nadzornom odboru HRT-a kako bi sagledali sve činjenične i pravne aspekte vezano uz sudjelovanje dopredsjednika Programskog vijeća HRT-a Nikole Bakete na GONG-ovoj konferenciji za novinare na kojoj je GONG pozvao na bojkot HRT-a te da poduzmu odgovarajuće mjere.

Ovom prilikom želimo informirati javnost da su već u tijeku prve nagodbe o mirnom rješenju spora s nakladnicima. Popis tužbi i tužbenih predmeta dostupan je na našoj mrežnoj stranici: www.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!