HRT-ova ekipa u akciji s prometnom policijom, rekorder napuhao 2,66

14.11.2021.

21:58

Autor: Dnevnik 3/IMS/M.Š./HRT

Akcija povodom Martinja

Akcija povodom Martinja

Foto: Dnevnik 3 / HRT

U danima Martinja, od 11. do 14. studenoga, policija je pojačano nadzirala promet, posebno na mjestima gdje se otprije bilježi više prekršaja i nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Sinoć je u akciji na zagrebačkim cestama bila i naša ekipa.

- Mi smo sad od 11 na 12 imali preko nekoliko stotina vozača koji su alkotestirani. Jedan vozač je zateknut po utjecajem alkohola, s tim da je jedan gospodin vozač imao 2,66 promila alkohola u krvi, jaže Jure Žgela iz I. postaje prometne policije PU zagrebačke.

Tijekom sinoćnje akcije utvrđeno je 168 prometnih prekršaja, od čega su 37 počinili vozači pod utjecajem alkohola.

- Ja bih rekao da ima dosta manje prekršaja, vjerojatno zbog ove situacije kakva je i to su uglavnom isti prekršaji, taj nesretni alkohol i brzina, dodaje Žgela.

Manji broj prekršaja mogao bi biti rezultat ograničenog radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i znatno većih kazni. A da bi prekršaja bilo još manje, mnogi se slažu da bi ovakvih policijskih akcija trebalo biti više.

Od sutra će se kažnjavati i drugi prekršaji.

- Nekorištenje adekvatnih pomagala, tj. sad za vrijeme ovog zimskog perioda treba koristiti te zimske gume, dodaje Žgela.

Kazne za one koji nemaju obveznu zimsku opremu su od 5 do 15 tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!