HRT-ova urednica Sanja Kocijančić Petričević dobitnica vrijednog priznanja

24.02.2018.

17:47

Autor: M.M./RJ Komunikacije/HRT

-

-

Foto: - / -

Hrvatski liječnički zbor dodijelio je priznanje novinarki i urednici HRT-a Sanji Kocijančić Petričević za svekoliku potporu i doprinos hrvatskomu liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora.
Hrvatski liječnički zbor (HLZ) na tradicionalnom liječničkom balu u Zagrebu dodijelito je priznanje novinarki i urednici Hrvatske radiotelevizije (HRT) Sanji Kocijančić Petričević za svekoliku potporu i doprinos hrvatskomu liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora.

Već 25 godina naša novinarka prati domete i dosege suvremene medicine, a u svojim emisijama ugošćuje istaknute stručnjake. Na taj način, potvrđuje i ova nagrada, približava medicinu gledateljima te popularizira medicinsku znanost u cjelini. Liječnički se bal održava u povodu Dana liječnika koji se obilježava na dan osnivanja Hrvatskoga liječničkog zbora 26. veljače 1874., kao spomen na dan kojim se iskazuje potpora liječnicima da nastave svoj put cjeloživotnog obrazovanja radi dobrobiti zdravlja naroda.

Počelo je prije 144 godine, a i danas traje aktivno druženje i suradnja te stručna i znanstvena aktivnost brojnih generacija doktora medicine i doktora dentalne medicine. Razdoblje je to obilježeno predanim radom brojnih generacija liječnika, brojnim stručnim i znanstvenim postignućima liječničke profesije na ponos svima nama.
Kao vodilja aktivnosti sve je vrijeme ostala skrb za naše članove i za svekoliki korpus liječništva, ali i za cijeli sustav zdravstvene skrbi. Zdravlje naroda smisao je zborskih aktivnosti, kako 1874., tako i danas. U tome smislu Hrvatski liječnički zbor uručit će priznanje gospođi Sanji Kocijančić Petričević za svekoliku potporu i doprinos hrvatskomu liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora.
Časopis Doktor u kući također je dobitnik diplome za osobite zasluge u izobrazbi o zdravlju te promicanju ugleda hrvatskoga liječništva
, ističe predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić.

Sanja Kocijančić Petričević televizijsko je radno iskustvo stekla na brojnim projektima javnoga medijskog servisa – kao voditeljica, istraživačka novinarka i urednica emisija Televizijski obiteljski magazin, Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Pravo i pravda, Brisani prostor i drugima, a posljednja dva desetljeća uređivački i voditeljski pokrenula je brojne emisije koje sustavno prate zdravstveno i medicinsko područje, primjerice To je to i Dobre priče, kao i brojne emisije i humanitarne projekte u znanstvenome programu Hrvatske radiotelevizije: Znanstvene vijesti, Drugo mišljenje, Abeceda zdravlja, Društvena mreža te Dijagnoza.

U brojnim emisijama o zdravlju Sanja Kocijančić Petričević ugošćuje uvažene stručnjake iz svih grana medicine, prati najrecentnije publikacije i znanstvena medicinska dostignuća, domete i dosege medicine 21. stoljeća te popularizira medicinsku znanost.

Izrazita mi je čast, iznenađenje, ponos i radost ovo priznanje Hrvatskoga liječničkog zbora, na čelu s predsjednikom profesorom Željkom Krznarićem. Točno 25 godina surađujem i pratim ustanove i naše liječnike iz Republike Hrvatske i svijeta, surađujem s njima te obraćam posebnu pozornost na najljepši dio medicine – domete i dosege. Nadam se da će tako biti i nadalje, i poslije ove moje srebrne obljetnice za koju je stigla ova lijepa nagrada. Zahvaljujem svim liječnicima, a zahvalna sam i mojoj Hrvatskoj radioteleviziji što mi je omogućila da pratim područje koje najviše volim, a koje služi svakomu čovjeku. Čestitam i kolegama iz Doktora u kući jer smo sretni što smo doživjeli priznanje za svoj rad te zamišljam kako bi i naša kolegica Selma Mijatović bila sretna da je to doživjela. Svaka je nagrada poticaj za daljnje aktivnosti, ističe Sanja Kocijančić Petričević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!