HRT-ovi Mladen Kušec, Ivan Dorian Molnar i Goran Bogdan dobitnici Večernjakove ruže

17.03.2018.

11:48

Autor: D.P./HRT Komunikacije

Foto: Krasnodar Peršun za HRT

Foto: Krasnodar Peršun za HRT

Foto: - / HRT

HRT-ov doajen Mladen Kušec, mladi novinar Ivan Dorian Molnar te glumac u HRT-ovoj koprodukciji Goran Bogdan dobitnici su prestižnih medijskih nagrada Večernjakova ruža.
HRT-ov doajen Mladen Kušec, mladi novinar Ivan Dorian Molnar te glumac u HRT-ovoj koprodukciji Goran Bogdan dobitnici su prestižnih medijskih nagrada Večernjakova ruža. Svečana dodjela održana je sinoć u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu uz izravan prijenos na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2). Hrvatska radiotelevizija (HRT) bila je zastupljena u više od polovine ovogodišnjih nominacija za Večernjakovu ružu, tradicionalni izbor Večernjega lista u kojemu se u sedam kategorija biraju najpopularnije medijske i glazbene osobe te televizijske i radijske emisije.

U kategoriji Novo lice godine dobitnik je Večernjakove ruže mladi novinar i voditelj HRT-ova podnevnoga Dnevnika i Vijesti u 17 Ivan Dorian Molnar. „Hvala svima koji su glasali, a ponajprije mojoj Hrvatskoj radioteleviziji i svim redakcijama u kojima sam radio. Ovo posvećujem osobi koja me susrela na Kantridi i pitala želim li ovo raditi. A ta je osoba Korado Vujnović”, izjavio je Ivan Dorian Molnar prisjetivši se tijekom preuzimanja nagrade svojega nedavno preminuloga kolege i prvoga mentora s HRT – Radija Rijeka.

U kategoriji Radijska osobe godine najboljim je proglašen HRT-ov doajen i autor dugogodišnjih emisija na Hrvatskome radiju (HRT – HR) iznimne javne vrijednosti Bijela vrana i Zagonetno putovanje Mladen Kušec. „Ovo više nikada neću doživjeti. Želio sam Večernjakovu ružu, ali nisam mislio da ću je osvojiti. Osjećam se kao dijete, kao jedan od tri tisuće mojih malih prijatelja. Zahvalan sam svojoj Hrvatskoj radioteleviziji i svim urednicima”, rekao je Mladen Kušec. Hrvatska radiotelevizija imala je razloga za slavlje i u kategoriji za najbolje televizijsko glumačko ostvarenje godine u kojemu je Večernjakovu ružu dobio Goran Bogdan, i to za ulogu u igranome filmu Agape redatelja Branka Schmidta i urednice Maje Gregl ostvarenoga u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom. U njegovo je ime nagradu primio HRT-ov redatelj Branko Schmidt.

U kategoriji TV osoba godine dobitnik je ovogodišnje Večenjakove ruže Zoran Šprajc, radijska je emisija godine Rock antologija zagrebačkoga Radija 101, televizijskom je emisijom godine proglašen Dnevnik Nove TV, a za glazbenicu godine izabrana je Zdenka Kovačiček. Voditelji sinoćnje svečane dodjele nagrade Večernjakova ruža bili su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić, a svečanost su svojim glazbenim nastupima upotpunila neka od najpoznatijih imena i sastava hrvatske glazbene scene među kojima su bili Josipa Lisac, Franka Batelić, T.B.F., Let 3, El Combo, Chui i Detour.

Videosnimka sinoćnje dodjele nagrada Večernjakova ruža dostupna je putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Podrobniji podaci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije i na podstranicama za novinare press.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!