10:50 / 14.02.2019.

Autor: HRT Komunikacije

HRT predložio zastoj postupka zbog pokušaja mirenja u sporu

-

-

Foto: - / -

HRT je predložio sudu na današnjem ročištu da odredi zastoj postupka kako bi se pokušalo mirenje između stranaka HRT-a te HND-a i Sanje Mikleušević Pavić u sporu.
Hrvatska radiotelevizija je, sukladno Zaključku saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, predložila sudu na današnjem ročištu da odredi zastoj postupka kako bi se pokušalo mirenje između stranaka HRT-a te HND-a i Sanje Mikleušević Pavić u sporu koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Ističemo kako je u posljednje dvije godine objavljeno gotovo 100.000 članaka u tisku i na Internetu, od čega je Hrvatska radiotelevizija u tom periodu podnijela svega 33 tužbe radi zaštite ugleda i časti Hrvatske radiotelevizije, budući su u pojedinim tekstovima iznošene neistinite i netočne tvrdnje, a da se o tome Hrvatsku radioteleviziju kao drugu stranu nije ništa pitalo, ili pri objavi nije uvažen odgovor Hrvatske radiotelevizije.

Hrvatska radiotelevizija ovim putem izražava spremnost u mirnom postupku postići dogovor s nakladnicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!