16:39 / 27.04.2021.

Autor: T.V./HRT

HRT proširuje dopisništvo u Bjelovaru

Dario Hrebak i Renato Kunić

Dario Hrebak i Renato Kunić

Foto: HTV / HRT

Na inicijativu grada Bjelovara HRT će proširiti rad svojeg dopisništva u tome gradu.

Podsjetimo, nekadašnji HRT centar prije 6 godina ondašnje je vodstvo zatvorilo. Rad dopisništva obnovljen je 2016. u prostoru što ga je osigurala županija, a uskoro bi se broj zaposlenih trebao sa sadašnjih petero u početku povećati za još četvero, uz veću proizvodnju programa.

- Rekao bih da je ovo vraćanje Hrvatske radiotelevizije Bjelovaru na velika vrata. Ono što je bitno za zaključiti je da smo i i ovako postali centar regije, vidi to i HTV. U krugu od 100 kilometara od grada Bjelovara vi nemate više realno gledajući HRT-a, nemate ni županijske panorame na koju su naši Bjelovarčani godinama bili navikli, rekao je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik.

- Sad bi i kadrovski ojačali Bjelovar, pokušali bi ponovno vratiti režiju, vratiti mogućnost emitiranja panorame iz Bjelovara. Dakako nećemo to sve moći učiniti u par mjeseci, ali nadamao se da će ovi prvi dogovori uroditi plodom i da ćemo moći reći da bi već sljedeće godine Panorama trebala biti emitirana ponovno iz Bjelovara, poručio je Renato Kunić, ravnatelj PJ Program HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!