15:44 / 23.08.2019.

Autor: Ivana Brailo Drnas/P.F./HRT

HRT provjerio stanje na gradilištu Pelješkog mosta

-

-

Foto: - / -

Pelješki se most gradi prema planu, no izvođač pristupnih cesta još uvijek nije poznat. Kamere HRT-a zabilježile su stanje na gradilištu.
Pelješki se most gradi prema planu, no izvođač pristupnih cesta još uvijek nije poznat. Predstavnici Hrvatskih cesta te lokalne i regionalne samouprave obišli su gradilište mosta u Komarni.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Zadovoljni su dosadašnjim tijekom radova te se nadaju da žalbe kandidata za izvođenje radova na pristupnim cestama neće ugroziti taj ključni infrastrukturni projekt.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod rekao je za HRT kako se trenutačno glavne aktivnosti odvijaju oko betoniranja stupnih mjesta odnosno zabušenih pilota.

- Radovi idu dosta dobro, idu sukladno dinamičkom planu i nismo detektirali danas nikakve posebne probleme, rekao je Konjevod.

Poprilično je siguran da će Kinezi ispoštovati rokove oko završetka Pelješkog mosta. Komentirao je i situaciju oko pristupnih cesta.

- U tijeku su žalbeni postupci, a nakon odabira izvođača. To je sad u nadležnosti komisije za javnu nabavu i očekujemo njihov pravorijek, rekao je Konjevod.

Kamere HRT-a zabilježile su stanje na gradilištu:  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!