15:50 / 22.01.2020.

Autor: Petar Mikuličin/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

HRT s policijom u nadzoru kritičnih prometnih točaka

-

-

Foto: - / -

U nadzoru na kritičnim prometnim točkama bio je i kolega Petar Mikuličin.
Šibensko-kninska policijska uprava danas je pojačano nadzirala brzinu u prometu, i to zbog loših statističkih pokazatelja. U nadzoru na kritičnim prometnim točkama bio je i kolega Petar Mikuličin.

Plavci s radarom u Vrbniku kod Knina, gdje vozači vole stisnuti papučicu gasa.

- Na ovoj dionici od Drniša do Knina znači u prošloj godini dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je smrtno stradala jedna osoba, rekao je Kristijan Gutić, pomoćnik načelnika PP Knin.

Na mjestu gdje se ne smije voziti brže od 60 kilometara na sat svi su se držali ograničenja. Vozači podržavaju ovakve policijske akcije. I policajcima je drago da se vozači pridržavaju propisa, što baš i nije bio slučaj lani.

- U 2019. godini zabilježili smo 8703 prometna prekršaja. To je trend od 46% povećanja, dodao je Gutić.

Nažalost, u 2019. nije rastao samo broj prekršaja nego i prometnih nesreća kojima je kumovala neprilagođena brzina.

- Na području Policijske uprave šibensko-kninske u 2019. godini dogodilo se 290 prometnih nesreća, od kojih je 118 s ozlijeđenim osobama i osam sa smrtno stradalim osobama, rekao je Gutić.

Više od najavljenih akcija, kamera i presretača, smatraju vozači, potrebne su češće patrole na cesti. Slažu se s tim i policajci.

- Kamere, osobno, neće pridonijeti. Veća prisutnost policijskih službenika, redovite akcije nepropisne brzine dosta bi utjecale na smanjenje, smatra Gutić.

Zato - ne žurite se na cesti!
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!