21:15 / 14.05.2020.

Autor: I.D./IMS/HRT

HRT slavi 94. obljetnicu Hrvatskog radija i 64. obljetnicu Hrvatske televizije

-

-

Foto: - / -

Dan HRT-a svečano se obilježava dodjelom nagrada HRT-a za iznimna postignuća na području radijskoga i televizijskog stvaralaštva "Ivan Šibl", Godišnjih nagrada HRT-a te nagrade "Joško Martinović".
Emitiranje Radio Zagreba počelo je 15. svibnja 1926., čime smo se svrstali među prve zemlje u srednjoj i istočnoj Europi koje su osnovale radijsku postaju. 30 godina poslije, na isti datum, u Zagreb je stigla i televizijska slika.

- Dan HRT-a uz posebnu emisiju na Četvrtom programu


Dan HRT-a svečano se obilježava dodjelom nagrada HRT-a za iznimna postignuća na području radijskoga i televizijskog stvaralaštva Ivan Šibl, Godišnjih nagrada HRT-a te nagrade Joško Martinović.U povodu tih obljetnica glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, kao i ostali ravnatelji HRT-a, danas su u holu nove zgrade, tzv. B30, položili vijence. Glavni ravnatelj HRT-a održao je tada i prigodan govor. Nakon toga slijedi dodjela HRT-ovih godišnjih nagrada.Izaslanstvo Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a u podne je, sukladno tradiciji, odalo počast paljenjem svijeće i polaganjem vijenca na spomen-obilježje poginulim kolegama ratnim izvjestiteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!