HRT uplatio donaciju za pomoć stradalima u potresu i pokrenuo svoju humanitarnu akciju UZ NAS NISTE SAMI

14:43 / 30.12.2020.

Autor: HRT Komunikacije

Petrinja (snimio Luka Stanzl/PIXSELL)

Petrinja (snimio Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je na posebni račun koji je za pomoć stradalima u jučerašnjem razornom potresu otvorila Vlada RH, uplatila i svoju donaciju u iznosu od 200.000 kuna
Hrvatska radiotelevizija (HRT) je na posebni račun koji je za pomoć stradalima u jučerašnjem razornom potresu otvorila Vlada RH, uplatila i svoju donaciju u iznosu od 200.000 kuna.

- Vjerujemo da ćemo i ovako pokazati svima da Hrvatska ima veliko srce i da će HRT na sve načine pomoći stradalim područjima, rekao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.


Uz to, HRT je od prve sekunde razornog potresa mobilizirao sve svoje programske i ljudske resurse kako bi, kao javni servis, pružio građanima sve pravovremene i relevantne informacije, emitiravši cjelodnevni Informativni program na svim svojim platformama.

➡️ Službeni račun Državne riznice za pomoć stradalima u potresu 

HRT je pokrenuo i svoju humanitarnu akciju UZ NAS NISTE SAMI, s brojem žiro računa Vlade RH za obnovu i pomoć stradalima od potresa.

- Tijekom cijelog dana moći ćete vidjeti na našim ekranima i na webu, a na radiju ćete moći čuti broj na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji i svim mjestima, selima i gradovima koji su stradali u ovom teškom potresu, kazao je Renato Kunić, ravnatelj Poslovne jedinice Program na HRT-u. 


POMOĆ ZA OBNOVU NAKON POTRESA:

Na račun državnog proračuna primaju se financijske donacije namijenjene sanaciji šteta u Sisačko-moslavačkoj županiji te drugim  područjima pogođenim  razornim potresima.

Broj računa: HR12 1001 0051 8630 0016 0 Državni proračun Republike Hrvatske

s pozivom na broj odobrenja HR 68 5444 - OIB uplatitelja.Earthquake relief:

Account number: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Bank: Croatian National Bank, Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb 10000, Croatia

Bic (swift) code: NBHRHR2XXXX

Beneficiary: Republic of Croatia - Ministry of Finance, Katanciceva 5, 10000 Zagreb, Croatia

Remittance info - Remarks: Earthquakes aid

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!