08:24 / 17.07.2019.

Autor: A.M/HRT

Hrvatska djeca na Svjetskim igrama 'Djeca pobjednici'

-

-

Foto: - / -

U Moskvi su održane Svjetske igre "Djeca pobjednici" za mališane liječene od malignih bolesti iz cijelog svijeta.
Već nekoliko godina tijekom ljeta u Moskvi se održavaju Svjetske igre "Djeca pobjednici" za mališane liječene od malignih bolesti iz cijelog svijeta. Ondje je hrvatske boje branilo šestero naših predstavnika. Dio njih je s nama u studiju, kao i dio roditelja i predstavnici udruge "Krijesnica".

- Već šestu godinu zaredom naša djeca iz Hrvatske sudjeluju u tim igrama. Natječe se u šest sportova, a poanta je okupljanje i druženje na toj jednoj globalnoj razini, osnaživanje i jačanje samopouzdanja, rekla je Dunja Lačen iz Udruge Krijesnica.

- Nakon svega što smo prošli, rehabilitaciju i kad dođeš u takvu sredinu gdje je petsto djece koja su sve to s roditeljima prošli, mogu reći da je to bio samo osjećaj ponosa i emocije su nam bile ispremiješane - dodala je majka Nikolina Babić.

Mališani su bili jako uspješni. Osvojili su nekoliko zlatnih i srebrnih medalja.

- Osvojio sam dvije medalje, u nogometu i atletici, ponosno je rekao Mark Delić.
- Ja sam se natjecala u nogometu i plivanju - dodala je Elena Babić.

Na natjecanju mogu sudjelovati djeca od 7 do 16. g., nema kvalifikacija nego Udruga na svojim mrežnim stranicama pozove djecu i njihove roditelje da se priključe manifestaciji.

- To smo se sad prvi put okušali u nečem ovakvom, moja kći se inače bavi glazbom, svira violončelo i htjeli smo probati nešto drugo pa smo se prijavili čisto radi druženja i da se na neki način senzibilizira i ona i javnost jer to su djeca koja i kad završe liječenje, trebaju nekakav vid pomoći u rehabilitaciji, ne samo fizičku već i emocionalnu, rekla je Ivana Canjuga.

Uživali su u druženju i razgledavanju grada i, naravno, svi natjecatelji na neki način su pobjednici, a kao potvrdu dobili su medalje za sudjelovanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!