Hrvatska donirala Sjevernoj Makedoniji 10.000 doza cjepiva

02.07.2021.

13:37

Autor: V.K./HRT/Hina

Cjepivo protiv COVID-19

Cjepivo protiv COVID-19

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman predao je u petak Sjevernoj Makedoniji donaciju od 10.000 doza cjepiva AstraZenece i rekao da je "učinkovita provedba cijepljenja jedini izlaz iz pandemije COVID-19".


- Učinkovita provedba cijepljenja jedini je izlaz iz pandemije COVID-a, uz naravno potrebu zadržavanja neophodne ravnoteže između postupnog otvaranja granica i zdravlja građana, istaknuo je u Skoplju hrvatski ministar.

Pomoć Sjevernoj Makedoniji se nastavlja jer je vlada na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o donaciji dodatnih 20.000 doza cjepiva toj zemlji, rekao je Grlić Radman.

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče zahvalio je Hrvatskoj na primljenoj donaciji. Dodatnih 20.000 doza cjepiva bit će cjepiva proizvođača AstraZenece ili Moderne, "što bi bila prva količina tog cjepiva" u toj zemlji, istaknuo je Filipče.

Grlić Radman je dodao da će Hrvatska i dalje isticati "važnost jugoistoka Europe za EU i podržavati inicijative EU-a za isporuku cjepiva protiv COVID-a državama u neposrednom europskom susjedstvu".

- Samo zajedničkim naporima i solidarnim pristupom stvorit ćemo uvjete za održiv društveni i gospodarski oporavak nakon pandemije", dodao je Grlić Radman.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!