Hrvatska granična policija i građani spasili četiri osobe iz nabujale Save

21.09.2022.

19:47

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Hrvatska granična policija iz postaje Stara Gradiška i građani spasili su četiri muškarca s područja općine Davor iz nabujale rijeke Save, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.


Odmah po dojavi o prevrtanju čamca s nekoliko osoba u rijeku Savu, sinoć oko 18.35, na mjesto nesreće uputili su se policajci Postaje granične policije Stara Gradiška, koji su službenim plovilom na Savi obavljali zadaće zaštite državne granice RH.


Naime, u drveni čamac je kod mjesta Orubice udarilo plutajuće deblo i prevrnulo ga. U čamcu su bila četiri muškarca u dobi od 28, 59, 62 i 73 godine s područja općine Davor, koji su završili u hladnoj vodi.  


Desetak minuta nakon dojave, policajci su sa službenog plovila u Savi uočili dvije osobe, u dobi od 28 i 62 godine, koje je nabujala rijeka nosila nizvodno. Policajci su ih izvukli iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno, navodi se u priopćenju.


Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 godine pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz Save.


- Ovim solidarnim činom spašavanja, i građani i policija pokazali su snagu ljudske humanosti, ističu iz PU brodsko-posavske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!