22:01 / 04.03.2020.

Autor: D.M./HRT

Hrvatska i Italija potpisale sporazum o obrambenoj suradnji

Foto: MORH / J. Kopi

Foto: MORH / J. Kopi

Foto: - / -

Krstičević i Guerini, potpisali su sporazum o obrambenoj suradnji te izrazili podršku zemljama zapadnog Balkana na putu prema EU-u.
Ministri obrane Hrvatske i Italije, Damir Krstičević i Lorenzo Guerini, potpisali su u srijedu u Zagrebu sporazum o obrambenoj suradnji te izrazili podršku zemljama zapadnog Balkana na putu prema EU-u.

- Zaista mi je drago što je novi sporazum o obrambenoj suradnji nakon 20 godina potpisan u Zagrebu, istaknuo je hrvatski ministar obrane u MORH-u. Opisao je to "potvrdom izvrsnih prijateljskih i susjedskih odnosa". "Nadam se da će se za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om donijeti važne odluke za europsku integraciju zemalja zapadnog Balkana", rekao je Guerini.
 
Ministri su još najavili da će na aeromitingu u Zadru 30. svibnja sudjelovati talijanska akro grupa "Frecce Tricolori". Krstičević i Guerini su se nakon izjava za medije uputili na neformalni sastanak ministara obrane EU-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!