12:02 / 20.11.2020.

Autor: HRT

Hrvatska je potpisala ugovor za remdesivir na samo tri mjeseca

-

-

Foto: - / -

Alemka Markotić rekla je da istraživanje koje je provedeno polovinom 10. mjeseca nije pokazalo da remdesivir ima znatnu učinkovitost kod liječenja bolesti COVID-19.
Alemka Markotić rekla je da istraživanje koje je provedeno polovinom 10. mjeseca nije pokazalo da remdesivir ima značajnu učinkovitost kod liječenja bolesti COVID-19.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️ Covid-19 - najnovije informacije 
➡️ Nacionalni stožer predstavio strože mjere, na snagu stupaju 22. studenoga 

- Ministarstvo zdravstva i prije te studije zatražilo je od relevantnih institucija u RH da iznesu mišljenje. Cijela Europa potpisala je zajednički ugovor u kojem su bile određene kvote i za Hrvatsku je bilo predviđeno 5000 doza po mjesecu.

Markotić je istaknula da je Hrvatska dobro napravila što taj ugovor nije potpisala na šest mjeseci, nego samo na tri mjeseca. 

- Bili smo svjesni da nema dosta podataka. Zato smo potpisali samo na tri mjeseca, svjesni da će možda do 12. mjeseca izaći nove informacije pa da ne bismo bili obvezni kupovati doze za sljedeća tri mjeseca.

Kad je riječ o lijeku za reumatoidni artritis, Markotić je rekla da se u određenim situacijama pokazao dobar u liječenju težih oblika bolesti COVID-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!