21:19 / 11.09.2020.

Autor: Davor Kustor/Dnevnik3/IMS/M.Š./HRT

Hrvatska policija ima najspremniji bračni par!

-

-

Foto: - / -

Na Policijskoj akademiji u petak je održana posljednja od tri svečane prisege polaznika 15. naraštaja Policijske škole "Josip Jović".
Zoran i Ines Mamuzić pobjednici su 2. Memorijala Šima Đamić  - natjecanja za izbor najspremnijeg pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Ove se godine prijavilo 58 policajaca te dvije policajke i svi su pokazali zavidnu fizičku spremnost, ali i teorijsko znanje. 

Pod vrelim suncem s deset kilograma opreme na leđima prvi je na cilj - u Sibinju pokraj Slavonskoga Broda stigao 41-godišnji Zoran Mamuzić. Sve zapreke zahtjevnog natjecanja uspješno je svladao. I ovu na jezeru Petnja. Ali, kaže, nije bilo lagano.

Na stazi, na obroncima Dilj gore za petama mu stalno supruga Ines Matec-Mamuzić, pobjednica u ženskoj konkurenciji. U Ravnateljstvu policije obavlja administrativne poslove.

- Goni te to da se pokažeš. A posebno, ja sam cijelo vrijeme imala na umu da sam žena. I kako će to sve skupa izgledati, ističe.

Na trkačkoj ruti dokazao se brodski interventni policajac Krešimir Šimić. Stigao je drugi.

- Ratnici onog vremena su nama ostavili taj nekako pobjednički mentalitet da ne odustajemo dok ne dođemo do cilja, ističe Šimić.

Najbolji su nagrađeni, ali i ostali sudionici zaslužuju divljenje. Natjecao se 61 sudionik.

- Ako nisi fizički spretan, sposoban ako nisi obučen onda nisi pravi policajac. Prema tome svaki mladi policajac bi trebao težiti ovome, ističe zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

- Sudjeluju svi vidovi policije, ne samo specijalna i interventna, koji su sigurno najspremniji jer im je to i zadaća, nego i prometna, temeljna, granična..., ističe načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Natjecanje je posvećeno legendarnom brodskom zapovjedniku Specijalne policije Šimi Đamiću.

- Cijela obitelj je ponosna na to što ga dečki nisu zaboravili, njegovi ratnici, ističe sin Zlatko Đamić.

Mnogima je bio uzor. A sada i ovim novim naraštajima policajki i policajaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!