19:51 / 25.01.2022.

Autor: Vicko Dragojević/Dnevnik/HRT

Hrvatska se jutros probudila okovana ledom

Hrvatska se jutros probudila okovana ledom

Hrvatska se jutros probudila okovana ledom

Foto: Dnevnik / HRT

Hrvatska se jutros probudila okovana ledom i najnižim temperaturama ove zime. Najhladnije, -14, izmjereno je u Lipiku. Izdvajamo i Osijek, s -10, te Zagreb i Knin, koji su svanuli na -9. U minusima je bio i velik dio obale. Krk i Ploče na -3, Šibenik -2, a jedan stupanj ispod nule izmjeren je u Rijeci, Zadru, čak i na krajnjem jugu, u Dubrovniku.

Krajnji jug Hrvatske probudio se s ledom! Na Grudi je izmjereno rekordnih -11°C. Niske temperature ipak nisu iznenadile mještane.

Temperaturni minusi i u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji, no zima je u takvim uvjetima pravi umjetnik. Okovao je led fontanu u šibenskom perivoju, popularnom đardinu, i pretvorio je u pravu ledenu skulpturu!

Leda je bilo i na Dravi, Osječani su ipak spremniji na hladnoću, prodavači na tržnici ne boje se zime.

Liječnici savjetuju: i na hladnoći treba nastaviti sa životom, ali - uz veliki oprez.

- Ja znam mojim pacijentima reći: ne treba život zaustaviti, nego se treba prilagoditi. Zaštiti se s dobrim i kvalitetnim izborom odjeće i obuće, rekao je Rudika Gmajnić, specijalist obiteljske medicine iz Osijeka.

I u idućim danima trebat će ostati oprezan; premda će temperature biti malo više, jutra će i dalje u većini Hrvatske biti vrlo hladna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!