12:09 / 21.01.2019.

Autor: T.V./HRT

Hrvatska se priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije

-

-

Foto: - / -

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pokrenulo je stoga projekt obuke, vrijedan više od 7 milijuna kuna, kako bi državni i javni službenici učinkovito zastupali nacionalne interese u tijelima Unije.
Hrvatska se priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije, koje ćemo preuzeti iduće godine. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pokrenulo je stoga projekt obuke, vrijedan više od 7 milijuna kuna, kako bi državni i javni službenici učinkovito zastupali nacionalne interese u tijelima Unije.

Projekt će obuhvatiti 800 službenika, a sufinanciran je iz europskog socijalnog fonda.

- Ministarstvo vanjskih poslova kao glavno koordinacijsko tijelo na vrijeme je prepoznalo potrebu za fokusiranom specijalizacijom i obukom hrvatskih državnih službenika. Očekujemo da će ovaj projekt trajno izmijeniti našu državnu upravu i ojačati njezine kvalitete i sposobnosti, rekla je Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica za europske poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!