14:56 / 26.11.2020.

Autor: I.Z./HRT

Hrvatska vojska spremna pomoći stacionaru u Areni Zagreb

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL, arhiva

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Vojni medicinski timovi brojat će ukupno tri liječnika i šest medicinskih tehničara ili sestara.
Pripadnici Hrvatske vojske u potpunosti su spremni za pružanje pomoći zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske ukoliko dođe do otvaranja stacionara u Areni Zagreb. ➡️ Predstavljanje novih mjera za suzbijanje koronavirusa ➡️ Grbin: Epidemiološke mjere stižu prekasno i bez kriterija ➡️ Koronavirus - 4009 novooboljelih, preminula 51 osoba

U slučaju otvaranja stacionara u Areni, angažiran će biti ukupno 21 pripadnik Hrvatske vojske koji će se izmjenjivati u smjenskom radu, a riječ je o medicinskim timovima te pripadnicima Oružanih snaga RH koji će pružati logističku pomoć u radu stacionara. Vojni medicinski timovi brojat će ukupno tri liječnika i šest medicinskih tehničara ili sestara.

Arena Zagreb u potpunosti je opremljena i u slučaju potrebe može se koristiti kao stacionar za pomoć zdravstvenom sustavu kako bi se rasteretili bolnički kapaciteti. Od samog predstavljanja stacionara u Areni početkom studenoga, pripadnici Hrvatske vojske nalaze se u 24-satnom dežurstvu i spremnosti za angažman u slučaju potrebe.

Hrvatska vojska od početka pandemije pomaže civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske kroz razne oblike potpore, aktivno su bili uključeni u osposobljavanje i formiranja stacionara, a tako će i u slučaju potrebe pomagati i u samom funkcioniranju Arene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!