Hrvatske destinacije u Forbesu: "Ništa nam se bolje nije moglo dogoditi"

03.06.2020.

14:57

Autor: Studio 4/B.A./HRT

default error photo
Nema te kampanje koja bi se sada mogla platiti, a da bi imala isti pozitivan učinak kao što će imati ovaj članak Forbesa, kaže Ina Rodin.
Ništa bolje nije nam se moglo dogoditi u ovom trenutku, rekla je danas Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku, u HRT-ovoj emisiji Studio 4 komentirajući informaciju da je američki časopis Forbes među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za putovanja i turizam poslije pandemije uvrstio čak tri hrvatske destinacije: Zagreb, Cavtat i Rijeku.

- Nema te kampanje koja bi se sada mogla platiti, a da bi imala isti pozitivan učinak kao što će imati ovaj članak Forbesa, rekla je Rodin.

Dodala je da ovaj izbor nije slučajan te da smo i prije imali priliku biti prisutni u New Yorku Timesu, koji je tijekom svibnja čak četiri puta spomenuo Hrvatsku u pozitivnom kontekstu.

- Početkom ove godine očekivali smo najbolju sezonu iz Amerike zato što su sva ključna udruženja i mediji Hrvatsku svrstavali u tri najpoželjnije destinacije u Europi, istaknula je.

U posljednjih nekoliko tjedana gotovo sve američke države otvorile su ekonomiju, a čak su se i malo normalizirala putovanja unutar zemlje, ali to u New Yorku nije slučaj jer je taj grad epicentar epidemije, navela je Rodin.

Kaže kako kontinuirano prate raspoloženje potencijalnih putnika.

- Nevjerojatno je visok stupanj optimizma i želje za putovanje Amerikanaca, pogotovo bogatijih. Predviđa se da će se prvo oporaviti domaća putovanja, ali vrlo brzo nakon toga i putovanja u Europu jer je ona najtraženija i najpoželjnija destinacija za putovanje Amerikanaca, rekla je Rodin.

20. lipnja vraćaju se neki letovi prema prekooceanskim destinacijama, a 1. srpnja normalizirat će se, dodaje, mnogo letova i bit će jednostavnije dobiti vezani let za Hrvatsku ili neku drugu europsku destinaciju.

Ovo ljeto ipak neće biti sezonske izravne linije Philadelphia-Dubrovnik.

- Nitko nije mogao predvidjeti do kada će trajati pandemija, i dalje ne znamo kad će se otvoriti granice, i zbog toga je American Airlines odlučio da ove godine tog leta ne bude. Međutim, obavijestili su nas da će se let nastaviti sljedeće godine, nadamo se i prije lipnja, ističe Rodin.

Rodin kaže da je teško baratati preciznim brojevima, ali da su sigurni da će se dio putovanja koji se odnose na jedrenje i posjete nacionalnim parkovima dogoditi u posljednja tri, četiri mjeseca ove godine.

Rodin je u emisiji komentirala i prosvjede koji traju u SAD-u nakon ubojstva Georgea Floyda rekavši da se prvi put u životu osjeća nesigurno u New Yorku. Kaže kako su trenutačno u tijeku mirni prosvjedi diljem cijele Amerike, koji su u nekim gradovima prerasli u incidente jer se takve prilike koriste i za vandalizam, iako se, ističe, radi o dobroj stvari.

- Minimalno se izlazi van, radi se od kuće, u New Yorku je još uvijek na snazi "lockdown", zabrana kretanja i rad od kuće. Najavljeno je da bi trebao popustiti od sljedećeg ponedjeljka, a sad je ovaj policijski sat koji je na snazi od prekjučer, od 23 do 5 ujutro, jučer je bio od 20 sati do jutros do 5, i najavljeno je da će biti tako do kraja ovoga tjedna, rekla je Rodin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!