Hrvatski Caritas poziva na uključenje za pomoć siromašnim obiteljima

26.06.2023.

14:45

Autor: V.K./HRT/Hina

Humanitarni program Hrvatskog Caritasa

Humanitarni program Hrvatskog Caritasa

Foto: Neva Zganec / Pixsell

Hrvatski Caritas pozvao je u ponedjeljak na uključenje u cjelogodišnji program "Za 1000 radosti" kojim se nastoji razviti socijalna osjetljivost i solidarnost te prikupiti konkretna pomoć za obitelji koje teško preživljavaju boreći se s bolesti, nezaposlenosti i siromaštvom.

- Želimo progustiti mreže dobra u društvu kako bismo zajedno mogli činiti više i mijenjati svijet nabolje. Želimo sve nas potaknuti da se, usprkos brojnim negativnostima, rastu cijena, nesigurnosti, na koje kao pojedinci teško ili ograničeno možemo utjecati, usredotočimo na ono što je u našoj moći: dobrim ispuniti prostor oko sebe, odnose s ljudima, vrijeme kojim raspolažemo, naveli su iz Caritasa.

Hrvatski Caritas uz pomoć velikodušnih pojedinaca, skupina, udruga i hrvatskih tvrtki već 20 godina nastoji u sklopu programa "Za 1000 radosti" u domove obitelji koje se same ne mogu nositi s teškim životnim okolnostima unijeti konkretnu i materijalnu pomoć.

Tijekom 2023. godine to čine uz slogan "Govori dobrim!".

Krajem travnja u 16 (nad)biskupijskih caritasa poslali su prikupljenih 110.000 eura usmjerenih najugroženijim obiteljima na njihovom području.

Caritas poziva sve da postanu dijelom te priče, bez obzira radi li se o plaćenoj zaostaloj rati kredita ili dugu za režije, darovanoj toploj dječjoj odjeći i obući, interventnoj nabavi hrane ili ogrjeva, pomoći u troškovima liječenja ili medicinske opreme, popravku krova koji prokišnjava ili drugome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!