Hrvatski generalski zbor otvorio knjigu sućuti za generala Miljavca

07.12.2022.

08:45

Autor: Hina/HRT

Pavao Miljavac

Pavao Miljavac

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

U povodu iznenadne smrti umirovljenog generala Pavla Miljavca u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora otvorena je knjiga žalosti u koju će se, svi koji žele, moći upisati i sutra. Knjiga žalosti otvorena je i u Hrvatskom saboru. Počast generalu Miljavcu odali su brojni kolege, prijatelji i suborci.

Knjiga sućuti bit će otvorena u srijedu i četvrtak od 11 do 18 sati u Ulici Jurja Habdelića 2 na zagrebačkom Gornjem gradu.

Iz Hrvatskog generalskog zbora pozvali su sve one koji žele i na taj način odati počast i posljednji pozdrav generalu Pavlu Miljavcu da dođu u najavljenom terminu.

U vrijeme njegovog obnašanja dužnosti predsjednika, Hrvatski generalski zbor je postao ozbiljan i na svim političkim razinama uvažavan partner i sugovornik u naporima pri očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i rješavanju aktualnih problema obrane i nacionalne sigurnosti, stoji u priopćenju iz HGZ-a.

"Sadašnjem vodstvu Zbora ostavio je čvrsti temelj za daljnju nadogradnju i na tome smo mu zahvalni. Ostat će nam u trajnom sjećanju njegova stručnost i požrtvovnost, principijelnost, smirenost i srdačnost, razboritost u raspravama i dosljednost u izgradnji jedne suvremene domovinske udruge, ali i u očuvanju jedinstva Hrvatskog generalskog zbora", priopćili su iz HGS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!