18:31 / 05.04.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Hrvatski sabor: Treba razmotriti daljnje korake u konstrukcijskoj obnovi zgrade

 Zagreb: Zgrada Hrvatskog sabora

Zagreb: Zgrada Hrvatskog sabora

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Iz Hrvatskog sabora danas su izvijestili kako će razmotriti daljnje korake po pitanju konstrukcijske obnove saborske zgrade jer odabrana Zajednica ponuditelja Datic&Saridaglar više nije u mogućnosti izvršiti projekt obnove.


Hrvatski sabor je, kao naručitelj, proveo otvoreni postupak javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvedbe radova konstrukcijske obnove zgrade Hrvatskoga sabora.

U okviru predmetnog postupka, a u skladu s kriterijima za odabir, kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja Datic&Saridaglar.

Odabrana zajednica ponuditelja dostavila je Hrvatskome saboru, međutim, krajem ožujka zamolbu za raskidom ugovornog odnosa, u kojoj, među ostalim, navodi kako zbog više sile izazvane ratom u Republici Ukrajini, inflacije u Turskoj te općeg porasta cijena materijala i energenata na tržištu nije u mogućnosti dalje nastupati u obliku zajednice ponuditelja te izvršiti projekt konstrukcijske obnove, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora.

- Zbog novonastalih okolnosti, Hrvatski sabor razmotrit će daljnje korake po pitanju konstrukcijske obnove saborske zgrade, stoji u priopćenju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!