Hrvatski sindikat hitne medicine: Isprike djeci s Bundeka i roditeljima

27.06.2023.

10:38

Autor: Hina/HRT/A.S.

Hrvatski sindikat hitne medicine

Hrvatski sindikat hitne medicine

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Hrvatski sindikat hitne medicine ispričao se djeci i roditeljima ako je u bilo kojoj izjavi oko stradavanja djece na Bundeku te uhićenju vozača hitne službe insinuirana neka druga verzija osim one koja bude službena, a ista bude nekorektna ili neistina prema djeci.


- Službenu verziju događaja policija nije objavila tako da još uvijek nemamo sve informacije što se i kako dogodilo. U prvim trenutcima do nas su stizale informacije od novinara, kolega do očevidaca koje su išle u svim smjerovima, stoji u priopćenju sindikata.

Dodaju da se prema izjavi djevojčica koje su stradale, i koje su prije toga pomagale dok nije stigla hitna, nije radilo o nikakvim slikanjima ili snimkama, ili da su bile pod utjecajem alkohola.
 

- Ovim putem, želimo prije svega oporavak svim ozlijeđenima, da im traume što prije zacijele, ali isto tako želimo pohvaliti za ono što su kao mlade osobe kao prvo pozvale hitnu, a nakon toga i učinile do dolaska ekipe hitne službe, što nam opravdano daje nadu u razboritost i posebnost naše mladosti, navodi sindikat.

Isto tako ako je u bilo kojoj izjavi nas koji smo govorili o samom događaju insinuirana neka druga verzija osim one koja bude službena, a ista bude nekorektna ili neistina prema djeci, ispričavam se i djeci i roditeljima, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Danijel Šota.

Vozač Hitne pomoći prošli je tjedan na Bundeku navečer nakon intervencije zbog intoksikacije jedne maloljetnice, vozilom ozlijedio troje 17-godišnjaka koji su sjedili i ležali na travi, pri čemu je jedan teže ozlijeđen te je bio u opasnosti po život. 

Šezdesetdvogodišnjem vozaču je određen istražni zatvor do 30 dana, a u obranu kolege i osuđivanje postupka prema njemu prilikom privođenja, digli su se brojni djelatnici Hitne medicinske pomoći. 

Predsjednik HSHM-a Šota u jednom je istupu za medije spominjao alkoholiziranost stradalih maloljetnika te snimanja Tik-tokova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!