14:29 / 05.07.2020.

Autor: T.V./HRT

Hrvatski vojnici glasovali na parlamentarnim izborima

Foto: MORH

Foto: MORH

Foto: - / -

Hrvatski vojnici glasali su na parlamentarnim izborima u misijama i operacijama u inozemstvu. Pripadnici HV-a glasali su i na biračkim mjestima u Oružanim snagama, odnosno vojarnama u Zagrebu, Splitu te u vojarni u Udbini.
Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske u Republici Hrvatskoj te u misijama i operacijama u inozemstvu ostvarili su svoje biračko pravo i glasali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor na posebnim biračkim mjestima, priopćio je MORH.

Pripadnicima Hrvatske vojske u misijama i operacijama u inozemstvu, glasanje je omogućeno na tri posebna biračka mjesta te na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Prištini.

Pripadnici hrvatskog kontingenta u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu glasuju na posebnom biračkom mjestu u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu te na posebnom biračkom mjestu u kampu HKIA u Kabulu.

Pripadnici HV-a koji se nalaze u aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti eFP-BG u Poljskoj glasuju na posebnom biračkom mjestu u vojarni Bemowo Piskie u istoimenom gradu u Republici Poljskoj, a pripadnici hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR, glasuju na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Republici Kosovo u Prištini.
"