12:34 / 19.04.2019.

Autor: V.K./Hina

Hrvatski vojnici ispraćeni u NATO-vu misiju u Poljskoj

-

-

Foto: - / -

Ministar obrane Damir Krstičević ispratio je u bjelovarskoj vojarni Bilogora pripadnike četvrtog kontigenta Oružanih snaga RH na misiju ojačanja prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ispratio je u petak u bjelovarskoj vojarni Bilogora pripadnike četvrtog kontigenta Oružanih snaga RH na misiju ojačanja prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj, usmjerenu na podizanje sigurnosti građana kroz jedinstvo, sposobnost i spremnost na obranu integriteta i suvereniteta granica.

Četvrti hrvatski kontingent (HRVCON) djelovat će u sklopu američke borbene skupine, uključuje 80 pripadnika Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske, a na istočnu granicu NATO-a bit će raspoređeni idućih šest mjeseci.

Zapovjednik 4. HRVCON-a je bojnik Predrag Srđenović.

Ministar Damir Krstičević zahvalio je vojnicima što su, umjesto da budu sa svojim obiteljima, spremni biti solidarni s poljskim narodom.

- Hvala i obiteljima koje pružaju potporu, jer bez potpore obitelji nema jakog vojnika, uspješnog u izvršenju zadaća, poručio je i podsjetio da će Hrvatska ove godine proslaviti desetu obljetnicu ulaska u NATO.

Na svečanom ispraćaju četvrtog kontigenta Oružanih snaga RH bili su i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, saborski zastupnici te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Siniša Jurković i ministrov savjetnik Božo Kožul.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!