Hrvatski vojnici poslali poruku mira i zajedništva uoči Božića

24.12.2022.

Zadnja izmjena 15:27

Autor: HRT

Čestitka vojnika

Čestitka vojnika

Foto: HTV / HRT

Čestitku je pripadnicima Hrvatske vojske i djelatnicima MORH-a uputio ministar Mario Banožić. Poručio je da je godina za nama podsjetila svijet na okrutnost oružanih sukoba, te da u ovo božićno vrijeme ne zaboravimo sve one obitelji i zajednice koje se suočavaju s brojim patnjama i poteškoćama.

A hrvatski vojnici koji su u međunarodnim misijama i operacijama poslali su građanima u domovini poruku mira i zajedništva uoči Božića.


Drage građanke i građani Republike Hrvatske, neka vam ovo božićno razdoblje bude ispunjeno radošću i dobrotom. Božić je blagdan radosti jer nam ususret dolazi Bog, poruka je pripadnika 1. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj.

Najljepše želje uputili su i pripadnici 38. HRVCON-a koji se nalaze u NATO operaciji KFOR u Republici Kosovo, kao i pripadnici 8. HRVCON-a u NATO-ovoj misiji u Iraku (HRVCON NMI). 

Banožić uputio božićnu čestitku pripadnicima HV-a i djelatnicima MORH-a

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, djelatnicima MORH-a te im zahvalio na doprinosu u ostvarivanju ciljeva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

- Godina za nama bila je po mnogočemu izazovna. Podsjetila je svijet na okrutnost oružanih sukoba. Upravo nas ovo božićno raspoloženje poziva da ne zaboravimo sve one obitelji i zajednice koje se suočavaju s brojim patnjama i poteškoćama. Ponosan sam što je Hrvatska svojim odgovornim djelovanjem, jasno stala na stranu obrane civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva slobodni svijet, napisao je Banožić u čestitki.

Naglasio je i da je ova godina obilježena nizom povijesnih postignuća Hrvatske, da su ostvareni uistinu veliki strateški ciljevi o kojima su maštale generacije. "I ono na što smo najponosniji, ostvarili smo sve ono za što su se zalagali i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji", rekao je te istaknuo da bez njihove borbe i bez njihove žrtve, ne bi bilo uspješne Hrvatske.

- Blagdan Božića od nas traži i veliku zahvalu obiteljima hrvatskih branitelja: hvala što ste ih podržali u njihovoj spremnosti da se stave na raspolaganje Domovini, napisao je Banožić i svima zaželio obilje radosti i zadovoljstva postignutim na profesionalnom i na osobnom planu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!