09:38 / 07.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Hrvatski vojnici premješteni iz Iraka u Kuvajt

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Kuvajt je premješteno 14 pripadnika HV-a, a sedam pripadnika 2. hrvatskog kontingenta, kojima je završilo vrijeme trajanja misije, bit će vraćeni u Hrvatsku.
Sukladno odluci NATO-a o premještanju misije iz Iraka u Kuvajt pripadnici Hrvatske vojske premješteni su iz Bagdada u Kuvajt i na sigurnom su, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH).

U Kuvajt je premješteno 14 pripadnika Hrvatske vojske, a sedam pripadnika 2. hrvatskog kontingenta, kojima je završilo vrijeme trajanja misije, bit će vraćeni u Hrvatsku. Pratimo sigurnosnu situaciju sa saveznicima i donosit će se odgovarajuće odluke u koordinaciji sa saveznicima, priopćio je MORH i istaknuo da je sigurnost hrvatskih vojnika najvažnija.

Djelomični premještaj njemačkih snaga u Iraku Njemačke postrojbe u Iraku bit će djelomično premještene u Jordan i Kuvajt zbog napetosti nakon američkog ubojstva Kasema Sulejmanija, stoji u pismu ministrice obrane Annegret Kramp-Karrenbauer i ministra vansjkih poslova Heika Maasa parlamentarcima, piše dpa. Ponavljaju kako su u tijeku razgovori s vladom u Bagdadu o kontinuitetu rasporeda njemačkih snaga te da su načelno spremni nastaviti svoju provjerenu podršku, ako to želi Irak i situacija dopušta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!