15:48 / 27.09.2021.

Autor: Oporbeni zarez/HR/HRT

Hrvoje Zekanović u "Oporbenom zarezu" o inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu"

Hrvoje Zekanović, predsjednik Hrvatskih suverenista

Hrvoje Zekanović, predsjednik Hrvatskih suverenista

Foto: HTV / HRT

U emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović rekao je da stranka s prikupljanjem potpisa za referendum o zaštiti kune kreće 24. listopada, a referendumsko pitanje glasi  "Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba koja glasi: novčana jedinica RH jest kuna koja se dijeli na 100 lipa, odluku o promjeni novčane jedinice u RH donose birači na referendumu".

- Tražimo da birači zatraže promjenu Ustava, a nakon toga moguć je referendum o uvođenju eura. U organizacijskom odboru je Marko Milanović Litre, naveo je Zekanović.


- Inicijativa se zove "Zaštitimo hrvatsku kunu", a podupire nas više političkih stranaka kako što su sastavnice Suverenista - Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, Neovisni za Hrvatsku, Generacija obnove i Hrvatska stranka prava, rekao je. 


- Sabor ujedinjenja održat će se 2. listopada u 11 sati u KD-u Lisinski. Prestat će postojati Hrast, Hrvatska konzervativna stranka, Neovisni za Hrvatsku i Generacija obnove i imat ćemo samo jednu stranku - Hrvatske suvereniste, najavio je Zekanović.


Više poslušajte u emisiji "Oporbeni zarez".    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!