Hrvoje Zovko novi predsjednik HND-a

29.06.2018.

14:17

Autor: M.M./Hina

default error photo
Izvanredna Skupština Hrvatskog novinarskog društva za novog predsjednika izabrala je novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije Hrvoja Zovka.
Izvanredna Skupština Hrvatskog novinarskog društva (HND) za novog predsjednika HND-a u četverogodišnjem mandatu izabrala novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije Hrvoja Zovka.

Financijska i kadrovska stabilizacija HND-a bit će mi glavni zadatak u nadolazećem razdoblju, istaknuo je Zovko predstavljajući svoj program. Naglasio je da je došlo vrijeme da se HND prestane baviti samim sobom te da planira intenzivirati rad na privlačenju novinara mlađe generacije. Također najavio je da će podržati daljnu afirmaciju neprofitnih medija koji su se, kako je istaknuo, pokazali kao ozbiljan i važan dio medijske scene u Hrvatskoj.

Osim toga, najavio je da će se kao novinar i urednik HRT-a zalagati za bolju i transparentniju javnu radioteleviziju te da će voditi proaktivnu politiku prema mjerodavnim ministarstvima i agencijama te kako će žurno tražiti sastanak s resornom ministricom Ninom Obuljen Koržinek na temu stanja u medijima i medijskog zakonodavstva.

Hrvoje Zovko u novinarstvu radi od 1995., a na HRT-od 1998. U svojih dvadeset godina rada na javnoj radioteleviziji bio je, između ostaloga, dopisnik HRT-a iz Srbije, izvjestitelj iz Afganistana, urednik na desku i u redakciji unutanje politike, a trenutačno je izvršni urednik programa HRT4. Član je HND-a od 1997., predsjednik je Zbora istraživačkih novinara te član Izvršnog i Središnjeg odbora HND-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!