13:48 / 15.11.2019.

Autor: M.Š./Hina

HSLS bira novo vodstvo i Kosorova nasljednika

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na izbornom Saboru HSLS će izabrati i četiri nova potpredsjednika stranke, članove Središnjeg odbora kao i članove ostalih stranačkih tijela.
HSLS na izbornom Saboru bira novo vodstvo stranke, a među njima i novog predsjednika stranke koji će naslijediti aktualnog predsjednika Darinka Kosora.

Predsjedništvo HSLS-a potvrdilo je kandidature za predsjednika stranke dva kandidata, Daria Hrebaka, 38-godišnjeg gradonačelnika Bjelovara i Žarka Katića, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedna član-jedan glas.

Hrebak kao okosnice svog programa naglašava smanjenje poreznog i birokratskog opterećenja, digitalna transformacija i transparentan model upravljanja javnim novcem.

HSLS, kako je kazao, vidi kao branu novim "uravnilovkama", kao glavnu u hrvatskom centru, jednako emancipiranu i od ljevice i od desnice te s jasno profiliranim liberalnim politikama temeljenim na slobodnom tržištu i slobodnom pojedincu.

Katić pak u programu naglašava važnost svakog člana stranke predlažući za iduće stranačke izbore model "jedan član jedan glas".

Zalaže se i za obnovu brojnih zamrlih i raspuštenih ogranaka i županijskih organizacija, za privlačenje novih članova i vraćanje starih, kao i izgradnju vlastitog puta HSLS-a.

- Kada me članovi HSLS-a pitaju: HDZ ili SDP, moj odgovor je HSLS i vlastiti put, ističe Katić i dodaje kako ne pristaje HSLS graditi kao regionalnu stranku već kao stranku za cijelu Hrvatsku.

Na izbornom Saboru HSLS će izabrati i četiri nova potpredsjednika stranke, članove Središnjeg odbora kao i članove ostalih stranačkih tijela.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!