12:53 / 05.01.2018.

Autor: HRT

HSS isključuje Jakopovića iz stranke, ograđuju se od izjave o Tomaševiću

-

-

Foto: - / -

Jakopović je u prilogu HTV-a, govoreći o Tomaševiću, između ostalog rekao 'je li sve u Hrvatskoj moralno i trebamo li osuđivati čovjeka prije onih koji su za to zaduženi'.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak donio je odluku o suspenziji Željka Jakopovića iz stranke, jer je javnim istupom u četvrtak 4. siječnja počinio političku štetu HSS-u te protivno političkim interesima i programskom dokumentu HSS-a te temeljnim odrednicama i načelima stranke, neprimjereno štitio interese župana Alojza Tomaševića, osobe protiv koje je pokrenut kazneni postupak zbog nasilja u obitelji.

Imajući u vidu, prije svega političku odgovornost, a ne prejudicirajući kaznenu ili prekršajnu odgovornost, oštro osuđujem jučerašnju izjavu zamjenika župana Požeško-slavonske županije, Željka Jakopovića, koji je pokušao relativizirati kaznenu prijavu zbog obiteljskog nasilja protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, istaknuo je Beljak u izjavi za javnost.

Dodao je kako je HSS stranka koja se od samog početka svog djelovanja zalaže za prava i ravnopravnost žena te da kao predsjednik stranke ne može olako prijeći preko činjenice da jedan od njezinih članova pokušava na bilo koji način braniti optuženog Tomaševića. Poručio je kako je stoga sukladno Statutu HSS-a, odlučio o suspenziji, odnosno privremenom udaljavanju Željka Jakopovića iz članstva HSS-a.

Napomeno je kako će Jakopović imati priliku svoje stajalište iznijeti pred višim tijelima stranke koja će donijeti konačnu odluku. Pozivamo i predsjednike drugih stranaka da postupe jednako prema svojim članovima te tako dokažu, da poput nas iz HSS-a, zastupaju nultu stopu tolerancije na nasiljem nad ženama, stoji u izjavi predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

Jakopović je u prilogu HTV-a, govoreći o Tomaševiću, između ostalog rekao 'je li sve u Hrvatskoj moralno i trebamo li osuđivati čovjeka prije onih koji su za to zaduženi'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!