HSU isključio Hrelju iz članstva, on im poručio neka rade što hoće

21.02.2023.

19:41

Autor: HRT/D.M./Hina

Silvano Hrelja

Silvano Hrelja

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjedništvo HSU-a isključilo je Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka 'Umirovljenici zajedno', no Hrelja kaže da je na skup došao kao saborski zastupnik i predstavnik umirovljenika, a HSU-u je poručio "neka rade što hoće".

- S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Veselka Gabričevića s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju. Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Silvana Hrelje na skupu pod nazivom 'Umirovljenici zajedno", pojašnjavaju u priopćenju.

Za današnji skup su rekli da su se "pod krinkom zajedništva okupili predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona..." Tvrde kako im ta "grupica vječitih kandidata za saborske fotelje mjesecima predlaže ujedinjavanje".

"Lažni umirovljenici, propali politički preslagivači, ljubitelji NDH..."


- To izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno. Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih 'Berinih penzića', koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih žetončina, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi",poručuju iz HSU-a.

Takvi postupci, ističu, u potpunosti su u suprotnosti s djelovanjem HSU-a, opredjeljenjem i ciljevima te zaključuju: "Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci.

Hrelja: Sve što radim, radim za sve umirovljenike


Silvano Hrelja u izjavi za Hinu rekao kako sve što radi, radi za sve umirovljenike te kako je prihvatio poziv na skup te tri stranke i udruge na koji je pozvan i predsjednik HSU-a.

- Nije zabranjeno sudjelovanje niti na jednom skupu, ne vidim čime je zabranjeno izvijestiti ljude iz tih udruga i stranaka što se radi, koje su zakonske promjene i problemi u udruživanju umirovljenika. Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me, poručio je Hrelja.

Ne želi, kaže, komentirati iznesene kvalifikacije na račun apostrofiranih stranaka i udruga te dodaje da kao predsjednik HSU-a "nikada nije pljuvao po drugima, jer je to neprimjereno". Podsjetio je i kako su nedavno iz HSU-a su rekli da nisu zadovoljni njegovim radom.

- Ako donesu takvu odluku (isključenje) onda ju donose u korist vlastite štete, jer prestaju biti parlamentarna stranka i to postaje njihov problem, poručio je Hrelja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!