HSU: Rekonstrukcija Vlade doživjela krah

29.07.2019.

14:13

Autor: HRT

default error photo
U HSU ocjenjuju kako je cilj Vlade i dalje mirovinski sustav u kojem su politički privilegiji važniji od dugogodišnje uplate doprinosa.
Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), potaknuta izjavom novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića da je reforma mirovinskog sustava dobro pripremljena i da će se nastaviti, zaključila je da je rekonstrukcija Vlade doživjela krah.

-
Zamjena jednog ministra koji ignorira potpise 750.000 građana protiv povećavanja dobi za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina drugim, koji čini to isto, nije nikakva rekonstrukcija Vlade, nego kupovanje vremena kako bi se izigrala jasno iskazana volja građana, navodi HSU u priopćenju i zaključuje da je rekonstrukcija Vlade doživjela krah.

U  HSU ocjenjuju kako je cilj Vlade i dalje mirovinski sustav u kojem su politički privilegiji važniji od dugogodišnje uplate doprinosa. 

- Rekonstrukcija Vlade, prema tome, nije nikakav korak naprijed, kako je to predstavio premijer Andrej Plenković, nego samo novo miješanje karata u unutarstranačkoj borbi za moć u vladajućoj stranci, pri čemu o interesima građana pripadnici HDZ-ove političke elite ne razmišljaju, smatra HSU.

Za novog ministra rada i mirovinskog sustava Aladrovića u HSU-u kažu da pokazuje nepoznavanje mirovinskog sustava kada tvrdi da su mirovine rasle 7,54 posto. Novom ministru zamjeraju i izjavu da je potrebno produljiti ostanak ljudi na tržištu rada dok istodobno Vlada ne poduzima ništa kako bi se riješio problem propasti radnih mjesta u industriji, prije svega brodogradnji.

- Hrvatska stranka umirovljenika izražava žaljenje, kažu, zbog toga što se članovi Vlade i HDZ-a nisu uspjeli izdignuti iznad interesa svojih fotelja i predložiti ljude i ideje koji koriste svima, a ne samo njima, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Silvano Hrelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!