HT i A1 pomažu svojim korisnicima u poplavom pogođenim područjima

19.05.2023.

Zadnja izmjena 15:42

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Zgrada HT-a u Zagrebu

Zgrada HT-a u Zagrebu

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

 Iz Hrvatskog Telekoma (HT) u petak su izvijestili da će otpisati račune za usluge HT-a u fiksnoj mreži za svibanj za sve privatne korisnike u poplavom pogođenim područjima, te omogućiti sedam dana neograničenog interneta za sve korisnike postpaid mobilnih tarifa.

Kako bi olakšao situaciju u kojoj su se našli stanovnici poplavom pogođenih općina Gračac, Čačinci, Obrovac i Kostajnica, HT će otpisati račune za usluge HT-a u fiksnoj mreži za svibanj 2023. za sve privatne korisnike u pogođenim područjima za koje je HT ustanovio prekid ili degradacija u radu usluge.

HT će te omogućiti i aktivaciju opcije sedam dana neograničenog interneta bez dodatne naknade za sve korisnike HT postpaid mobilnih tarifa, priopćili su iz HT-a. Aktivacija te opcije nastupila je 18. svibnja.

A1Hrvatska: Mirovanje fiksnih linija bez naknade i opcije pomoći za mobilne korisnike


Telekom kompanija A1 Hrvatska u petak je objavila da će svojim korisnicima na poplavom pogođenim područjima omogućiti privremeno mirovanje fiksnih linija bez naknade i besplatnu zamjenu opreme ako je stradala u poplavi, a pripremili su i nekoliko opcija pomoći za mobilne korisnike.

- Kako bismo u ovim teškim trenucima pomogli našim privatnim i poslovnim korisnicima na poplavljenim područjima općina Obrovac, Gračac, Hrvatska Kostajnica, Dvor i drugim zahvaćenim područjima, A1 Hrvatska će na zahtjev korisnika fiksnih usluga omogućiti privremeno mirovanje linija bez naknade i besplatnu zamjenu opreme, ako je stradala u poplavi, priopćeno je iz te tvrke.

Također, za mobilne korisnike A1 i Tomato usluga, bilo na bonove ili pretplatu, tvrtka je pripremila nekoliko opcija pomoći bez naknade, poput dodatnih minuta ili internet prometa, ovisno o njihovim potrebama.

Iz A1 stoga korisnike pozivaju da se jave u Službu za korisnike ili bilo koje A1 prodajno mjesto.

Osim toga, A1 Hrvatska će na zahtjev korisnika provesti umanjenje računa fiksnih linija za svibanj na adresama na kojima je ustanovljen prekid ili značajna degradacija fiksne usluge uslijed poplave, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!