11:03 / 01.08.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Htjeli zlouporabiti krivotvorene hrvatske isprave

Ilustracija

Ilustracija

Foto: snimka zaslona / pexels

Njemačka policija izdala je priopćenje s naslovom "Čuvajte se lažnih Hrvata". Kako navode, početkom prošloga tjedna savezna policijska inspekcija Berggießhübel na odmorištu "Am Heidenholz" provjerila je vozilo u kojem su bila tri muškarca s krivotvorenim hrvatskim osobnim iskaznicama.

U vozilu su bila trojica državljana Srbije (33, 34 i 35 godina). Na uvid su predali svoje putovnice. Službenici su otkrili da su Srbi namjeravali zloupotrijebiti privilegiju ulaska bez vize za kraći boravak u Njemačkoj.


U sklopu policijskih mjera, policijski službenici pronašli su u odjevnom komadu jednog od trojice Srba tri krivotvorene hrvatske osobne iskaznice i oduzeli ih.


Korištenjem lažnih identifikacijskih dokumenata EU-a postojala je mogućnost da se ilegalno zaposle na radnom mjestu na saveznom teritoriju.


Savezna policija pokrenula je kazneni postupak protiv trojice optuženih i okončala njihov ilegalni ulazak deportacijom u Češku sljedećeg dana, stoji u policijskom priopćenju.


(Izvor: Fenix-magazin)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!