08:56 / 24.11.2020.

Autor: D.M./HRT

HUBOL: Sustav praćenja kontakata se raspao, recite istinu

-

-

Foto: - / -

Parlaonice tipa tzv. Znanstveni savjet ostavite za bolja vremena, preuzmite odgovornost, piše HUBOL vlastima.
- Sustav praćenja kontakta i određivanja epidemioloških mjera koji drži pod kontrolom širenje epidemije se raspao. Činjenice su da veliki broj oboljelih ne dolazi iz samoizolacije, oboljeli sami obavještavaju svoje bliske kontakte, a oni sami obavještavaju svoje liječnike obiteljske medicine. Nema ni sustavne provjere provođenja izolacije i samoizolacije, navodi u najnovijem pismu Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️ Favoriti u utrci za cjepivo protiv Covida-19
➡️ Vrijeđanje epidemiologa i skrivanje kontakata
➡️ Koronavirus - najnovije informacije

- Epidemije se kontroliraju epidemiološkim mjerama. Nijedan političar to neće učiniti umjesto epidemiologa. Uključite stručnjake koji se bave epidemiologijom zaraznih bolesti i poslušajte ih. Bez političkih korekcija njihovih mišljenja, dodaje se.

- Sve aktivnosti u kojima dolazi do zaražavanja zbog bliskog kontakta, a nisu nužne, odgodite ili prebacite na on-line platforme. Odmah. Ne nakon promišljanja mjera. Odredite prioritete. To rade odgovorna vodstva, navodi HUBOL u poruci objavljenoj na Facebooku.Parlaonice tipa tzv. Znanstveni savjet ostavite za bolja vremena, preuzmite odgovornost, piše HUBOL vlastima. Nije politikantstvo reći istinu. Tu riječ koriste slabići u nedostatku argumenata. Pokažite hrabrost. Prestanite svoje politikantstvo koristiti u suzbijanju epidemije. Kako vidite i vi, i mi, i građani, to ne pomaže, stoji u objavi bolničkih liječnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!