16:07 / 15.12.2018.

Autor: M.M./HRT

Humanitarna akcija "Za 1000 radosti"

-

-

Foto: - / -

Već tradicionalno Hrvatski Caritas organizirao je u Zagrebu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti". Prodajom božićnih drvaca prikupljaju se sredstva za najsiromašnije obitelji.
Već tradicionalno Hrvatski Caritas organizirao je u Zagrebu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti". Prodajom božićnih drvaca prikupljala su se sredstva za najsiromašnije obitelji."U akciji je prikupljeno oko 30.000 kuna", istaknuo je voditelj akcije Boris Peterlin.

"Ta sredstva, zajedno s drugima koja će se prikupiti u akciji 'Za 1000 radosti - Pomažemo zajedno', Hrvatski Caritas poslat će biskupijskim Caritasima, koji će ih darovati obiteljima u potrebi", izjavio je Peterlin.

U sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije "Za 1000 radosti - Pomažemo zajedno" Hrvatski Caritas je s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom organizirao promotivno-humanitarni događaj na kojem su se građanima na Trgu bana Jelačića nudila božićna drvca s korijenom. Ukupno je bilo ponuđeno 250 drvaca obične i srebrne smreke te Pančićeve omorike.

Peterlin je rekao kako je bilo i građana koji su platili drvce, ali ga nisu željeli uzeti. Neka od tih drvaca odmah su darovana drugim građanima, a neka od njih su ponovno prodavana.

Tijekom akcije jedanaestero djece i mladih primilo je od ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svaline prigodne darove za izvrsnost, darovitost i uspješnost, namijenjene mladim osobama nadarenima za sport i umjetnost. Među darovima bila je jednokratna stipendija za izvrsnost, knjiga Zlatka Dalića "Rusija naših snova", poklon-paket Podravkinih proizvoda i obiteljsko božićno drvce s korijenom Hrvatskih šuma. "Pokušali smo među mladima koji se nalaze u Caritasovim kućama i udomiteljskim domovima pronaći najbolje kako bismo im dali do znanja da su prepoznati te da se njihova izvrsnost cijeni", poručio je mons. Svalina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!