16:41 / 28.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Humanitarna akcija za Danijela Plašća

-

-

Foto: - / -

Sav prihod s utakmice namijenjen je za robotsko odijelo Danijela Plašća, mladića koji je nakon prometne nesreće ostao nepokretan.
U Pregradi je jučer odigrana humanitarna nogometna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske i veterana tamošnjeg Nogometnog kluba. Sav prihod s utakmice namijenjen je za robotsko odijelo Danijela Plašća, mladića koji je nakon prometne nesreće ostao nepokretan. Robotsko mu odijelo omogućuje da opet hoda.

Uz igralište u Pregradi okupilo se oko 700 gledatelja. Najviše u posljednjih desetak godina. Za robotsko je odijelo Danijela Plašća prikupljeno više od 20 tisuća kuna. On nije bio u Pregradi. Iz Dusseldorfa, gdje je na sajmu medicinske robotike poslao je poruku zahvale.
Daniel ponovno hoda uz pomoć robotskog odijela
Županija je već financijski pomogla i organizirala niz humanitarnih akcija na kojima se prikuplja novac. Odijelo stoji 98 tisuća eura, a do sada je prikupljeno oko dvije trećine potrebnoga novca. 

Akcija će se nastaviti dok ne skupe sav novac koji je potreban da Danijel bude vlasnik robotskog odijela.

Humane zvijezde u petnaest su godina postojanja odigrale 123 humanitarne utakmice. Utakmica u Pregradi bila im je 124. Svi se, kažu, rado odazovu, uvijek kad im obveze dopuste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!