16:08 / 16.10.2019.

Autor: P.Š./J.J./T.V./HRT

Humanitarna akcija za pomoć obitelji Nuraj

-

-

Foto: - / -

U Općini Zažablje i u Metkoviću prikuplja se pomoć za peteročlanu obitelj Nuraj iz Bijelog Vira čiji je dom teško oštećen u eksploziji plina.
Humanitarna akcija u dolini Neretve. U Općini Zažablje i u Metkoviću prikuplja se pomoć za peteročlanu obitelj Nuraj iz Bijelog Vira čiji je dom teško oštećen u eksploziji plina.

U stanu Željka Nuraja u obiteljskoj kući koju dijeli s bratom Božom nema prozora ni vrata. Sve je izletjelo kad je eksplodirao plin.

- Kad je to roknulo, ja vam to opisat ne mogu ni kazati što je to bilo - katastrofa, rekla nam je Željkova majka Anka Nuraj.

Željko je s teškim opeklinama hitno prevezen u Kliničko bolnički centar Split. Kćer s dvoje djece i majku, zbrinuo je brat.

- Stanje je za zasad stabilno, nalazi se u induciranoj komi koja reaje već četiri dana i najvjeojatnije će još potrajati, kaže Božo Nuraj.

Braniteljska opskrbnina jedino je primanje u obitelji stoga su u Bijelom Viru i Metkoviću pokrenute akcije prikupljanja pomoći za popravak kuće.

- Kako sam ja to objavila na društvenoj mreži tu je krenula lavina, ljudi su se počeli javljati, tražiti žiro račun pa sam i to napravila, otišla sam do institucija, pokrenula sam sve ljude za koje sam smatrala da mogu pomoći, objašnjava Marinela Dropulić, pokretačica akcije pomoći obitelji Nuraj.

Općina Zažablje iz skromnog će proračuna platiti izradu svih instalacija u kući, susjedi i suborci također najavljuju pomoć.

- Da se pomogne koliko se može, ako se ne može financijski pomoći onda se može pomoći radom pa da se to uredi, poručuje Pero Popović.

- Dobar čovjek, hrvatski branitelj, četiri, pet godina rata, treba pomoć, ističe Jerko Nikoletić.

Zatražena je i pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, a u petak ujutro na središnjem metkovskom trgu priredit će se humanitarna prodaja kolača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!